06-07-06

Geheim van Coca Cola gestolen

Het Amerikaanse gerecht heeft drie mensen in staat van beschuldiging gesteld voor het stelen van het geheime productieproces van Coca-Cola met de bedoeling het te verkopen aan de grote concurrent, Pepsico.

Beschuldigden aangehouden
Het ministerie van Justitie vervolgt Edmund Duhaney (43), Joya Williams (41) en Ibrahim Dimson (30) voor fraude, diefstal en de poging tot verkoop van het geheime productieproces. De beschuldigden zijn gearresteerd en moeten voor een federale rechter in Atlanta verschijnen. Ze riskeren een gevangenisstraf.

FBI
Het onderzoek werd geopend nadat Pepsico zijn concurrent Coca-Cola afgelopen mei ingelicht had over een brief van een zekere Dirk. Die stelde dat hij een hoge positie had binnen Coca-Cola en dat hij "heel gedetailleerde en vertrouwelijke informatie kon geven". Coca-Cola schakelde daarop de FBI in die een onderzoek startte dat leidde tot de drie arrestaties. "We hebben gedaan wat elke verantwoordelijke groep moet doen", verklaarde de woordvoerder van Pepsico. "De concurrentie kan hard zijn, maar ze moet altijd eerlijk en legaal zijn."

11:19 Gepost door C-line in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.