06-07-06

Indiër verliest stuk van schedel

Wat de Indiër en elektricien Sambhu Roy meemaakte, is best het vermelden waard: een stuk van zijn schedel is losgekomen. Het bizarre fenomeen is het gevolg van ernstige brandwonden. Daardoor werd een stuk van de schedel niet meer gevoed en is bijgevolg afgestorven.

Elektrocutie
“Vorig jaar, in oktober, kwam Roy al bij ons. Hij werd geëlektrocuteerd tijdens de herstelling van een stroomkabel. Hij vertoonde ernstige brandwonden aan zijn hoofd. Na enkele maanden werd zijn schedel zichtbaar en afgelopen zondag is die dus losgekomen,” verklaart de chirurg die Roy al eerder behandelde. “We hadden al eerder gemerkt dat een stuk van de schedel begon los te komen doordat er geen bloed meer langs stroomde. Bij zware brandwonden is dat niet ongewoon.”

Bewondering
Sinds hij een stuk van zijn schedel verloor, passeert een onophoudelijke stroom mensen aan Roy’s ziekbed, zodat ze de zaak kunnen bewonderen. “Ik dacht dat hij ging sterven,” bekende de dokter, “maar al snel merkten we dat de hersenen niet bloot kwamen te liggen. Een nieuwe bedekking had zich al gevormd. Merkwaardig genoeg werd het innerlijke weefsel niet aangetast, waardoor ook een nieuwe schedel kon groeien. Waarschijnlijk heeft dat nieuwe stuk het oude eruit gegooid, een beetje zoals met tanden gebeurt.”

Beroemd
Roy heeft geluk: het komt immers maar zelden voor dat een schedel teruggroeit. En hij plant om dat geluk vast te houden: “Ik hou dat stukje schedel voor altijd bij me. Ik geef het niet aan het ziekenhuis nee, geen denken aan. Het heeft mij beroemd gemaakt, dus het blijft bij mij.”

11:26 Gepost door C-line in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

En ik die dacht dat enkel zonderlinge aso-freaks zoals ik tijdens de zonnige zomerdagen on-line waren...

Gepost door: Tiberius | 07-07-06

brr gelukkig heb ik wél nog mijn volledige schedel :)

Gepost door: Manlome | 07-07-06

Maar de inhoud ontbreekt?  

Gepost door: Tiberius | 07-07-06

De commentaren zijn gesloten.