17-08-06

Onderwijzer bekent tien jaar oude moord op meisje in VS

Een Amerikaan heeft bekend dat hij in 1996 in de Verenigde Staten een zesjarig schoonheidsprinsesje heeft gedood. De tot nu toe onopgehelderde moord op het meisje dat verschillende schoonheidswedstrijden won, zorgde voor heel wat ophef in de VS. Hij werd gearresteerd in Thailand.

"Hij heeft deze ochtend tijdens een verhoor aan de politie bekend dat hij JonBenet onopzettelijk heeft gedood. De verdachte zegt dat het om een ongeluk ging", verklaarde de politie.

Arrestatie
Eerder op de dag had de politie bevestigd dat de 41-jarige Amerikaanse onderwijzer John Mark Karr woensdag was opgepakt in zijn appartement in het centrum van Bangkok. Dat gebeurde op vraag van de ambassade van de Verenigde Staten.

De arrestatie betekent een onverwachte wending in een tien jaar oude gerechtelijke geschiedenis die in de VS met spanning werd gevolgd.

Schoonheidswedstrijden
JonBenet Ramsey was een meisje van zes jaar met blonde haren en blauwe ogen, dat met succes deelnam aan talrijke schoonheidswedstrijden voor kinderen. Zij werd daags na haar verdwijning op kerstdag 1996 gewurgd teruggevonden in de kelderverdieping van de familiale woning in Boulder (Colorado).

De zaak deed de emoties in de VS hoog oplaaien. De meeste televisiezenders openden hun journaal woensdag dan ook met de nieuwe ontwikkeling in de moordzaak.

Onduidelijkheden
Vooral de talrijke onduidelijkheden in de zaak zorgden ervoor dat Amerika het verhaal op de voet volgde. Zo hadden de ouders van het meisje gezegd dat een indringer het huis was binnengegaan, dat hij het meisje geslagen en gewurgd had en het lijk daarna in de kelder had gegooid. De zaak kon echter nooit opgehelderd worden en tal van media beschuldigden de familie.

De moeder van JonBenet Ramsey, Patsy, is eind juni op 49-jarige leeftijd overleden aan kanker.

13:29 Gepost door C-line in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: schoonheidsprinsesje |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.