05-01-07

Wat uw kat u vertelt ... een must have

"In wat uw kat u vertelt, helpt de bekende deskundige Vicky Halls kattenbazen en - bazinnen te achterhalen wat de oorzaak is van het gedrag van hun kat..." 

Zo staan er een tiental stereotypen voor huiskatten in.  Na lang vergelijk ben ik tot de conclusie gekomen dat ik thuis een Komiek en een Schizo heb lopen:

Moby - de Komieke Bonenzak
Wie durft beweren dat katten geen gevoel voor humor hebben?  Samenwonen met een Komiek is een onuitputtelijke bron van amusement: hij valt vaak in dolkomische houdingen in slaap en tuimelt voortdurend overal vanaf.  De kat speelt met van alles en nog wat en lijkt te beschikken over tomeloze energie wanneer hij een schuiver maakt over de keukenvloer, achter het een of ander aan dat hij onder de koelkast heeft gevonden.  Kattenbezitters noemen de Komiek vaak "niet bepaald een makkie", maar hij geniet alleen maar van het leven.
&
Deze kat ziet eruit alsof hij is opgevuld met bonen.  Hij slaapt op zijn rug met zijn poten in de lucht, en als u naast hem een kanon zou afschieten, zullen misschien alleen zijn snorharen even trillen.  De Bonenzak tolereert alle nieuwkomers in huis met een lichtelijk gepikeerde berusting en gaat niet met andere katten om, tenzij het echt niet anders kan (zoals met etenstijd).

Rocky - de Wispelturige Schizo
Deze kat zoekt af en toe genegenheid, maar is het grootste deel van de tijd afstandelijk.  Hij vindt het prima om aandacht te krijgen, maar dan wel op zijn eigen voorwaarden.  Nu eens negeert hij u, dan weer kan hij geen genoeg van u krijgen.  Dat is heel verwarrend voor baasjes die graag willen weten waar ze in een relatie aan toe zijn.
&
Deze kat draait al kopjesgevend om uw benen, maar als u het waagt hem aan te raken, wil hij niets van u weten.  De Schizo is een meester in gemengde boodschappen: hij komt lief op uw schoot zitten, maar als u hem ook maar één seconde te lang aait, gaat hij bijten en krabben (in ons geval ook blazen).  Kattenbezitters denken vaak dat zo'n kat als kitten slecht is behandeld, maar dat is zelden het geval.  Ze kunnen er alleen niet goed tegen dat hun baasje zo slecht Kats spreekt.

Een héél leerrijk boek, voor baasjes die probleemkatten hebben, maar ook soms hilarisch om gewoon te lezen:

"de Bangerik zou net zo goed een stofmijt kunnen zijn, als u nagaat hoeveel tijd hij onder het bed doorbrengt"

"de Knuffelkont lijkt wel een klittenband op zijn buik te hebben, want hij zit bijna voortdurend aan de voorkant van uw trui gekleefd"

"de Vechter is heel schattig en lief, totdat u hem een pilletje of een injectie wilt geven.  Dan krijgt hij viermaal zoveel poten, tanden en nagels..."

 

09:52 Gepost door C-line in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) | Tags: katten, boek |  Facebook |

Commentaren

Hoi, dat lijkt me een interessant boekje. Wij hebben hier thuis ook twee katten rondlopen. Moeder en dochter. De kleine zal het waarschijnlijk waarmaken als komiek. De moeder zou ik eerder onderbrengen in de categorie "opgevuld met bonen". Ik denk dat ik mij dat boekje ga aanschaffen om wat beter kats te leren spreken.
Groetjes.

Gepost door: Piet | 05-01-07

De commentaren zijn gesloten.